Profil

frontbilled2
Solbakkegård er et mindre stutteri og familieforetagende på hobbyplan beliggende i naturskønne omgivelser syd for Hobro. Opdræt af Dansk Varmblodsheste startede i 1989 og afsluttet i 2007, hvor den sidste hest blev født.

Vort mål er at opdrætte dressur af høj kvalitet. Der avles på hopper af spændende holstener/hannoveransk afstamning krydret med lidt fuldblod.

Vores mål har også været at gå efter hingste som har min. 9 i type, gangarter og helhed. Fundament skal helst være på 8. Alle vore dyr får en kærlig og god opvækst og er dagligt i hænder såvel føl som rideheste. Der bruges megen tid på at vende hestene til lidt af hvert, med bagtanke for god horsmann-ship. Grunden er derfor lagt til, at den nye ejer/rytter kan få et godt samarbejde med hesten i dens videre karriere. Alle heste bliver vaccineret og ormebehandlet efter gældende regler. Der er plads til 12 heste og vi har en udendørs ridebane på 20 x 40 m.

Avlspræstationer

Til dato har vi bl.a. opdrættet fem stk. RDH hopper, hhv.

  • Solbakkegårds Lobelle eft. Lobster
  • Solbakkegårds Comtesse eft. Come Back II
  • Solbakkegårds Lousanne eft. Lobster
  • Solbakkegårds Bella Donna (fløjhoppe) eft. De Noir
  • Solbakkegårds Cornette efter Corratus

som alle har aflagt en særdeles god brugsprøve. En vallak Solbakkegårds Chirmingo, efter Flamingo DH 290/ Asferg Cyklo DH 190, der går på Grand prix niveau i dressur og hesten har været med til DM for juniorer, hvor han blev nr. 4 ud af 12 plac. Vi har haft udtaget en 2½ års hingst Solbakkegårds Bellami til hingstekåring i Herning 2003. Bellami har deltaget i 4 års championat og egnethedstest i 2004 med et godt resultat. Han er efter Bernstein/Bajazzo XX/Dan Senator.